What is the difference between nespresso vertuo and vertuoplus

In onderstaand artikel leggen wij jou haarfijn uit hoe de Plus verschilt van de Deluxe. Dankzij het draaibare waterreservoir van de Plus (1,2 liter) en van de Deluxe (1,8 liter) passen beide varianten in elke keuken en woonkamer. Daarentegen verschillen de Vertuo’s het meest in design. Zo heeft de Deluxe een chromen afwerking en kies je tussen een rond design van Krups of een cilindervormige van Magimix.

  1. Vergelijking Nespresso Vertuo Plus en Nespresso Vertuo Plus Deluxe
  2. Inhoud waterreservoir
  3. Verschillend design
  4. Nespresso Krups versus Nespresso Magimix
  5. Conclusie

Vergelijking Nespresso Vertuo Plus en Nespresso Vertuo Plus Deluxe

Nespresso Vertuo Plus Nespresso Vertuo Plus Deluxe
Waterreservoir Waterreservoir van 1.2 liter Waterreservoir van 1.8 liter
MateriaalKunststof Kunststof en metaal
AfwerkingGlanzend Mat en glanzend

Inhoud waterreservoir

Nespresso Vertuo Plus: klein waterreservoir

Woon jij in een klein huishouden en vind je het geen probleem om regelmatig het waterreservoir bij te vullen? Dan is de Vertuo Plus geschikt voor jou. Met een vol waterreservoir van 1,2 liter zet je circa 8 Gran Lungo’s zonder deze bij te vullen. Let er tijdens het zetten van grote koffies wel op, dat het vullen van het waterreservoir een stuk harder gaat. Het waterreservoir verschuif je naar de kant waarop jij ‘m het handigst vindt staan.

Nespresso Vertuo Plus Deluxe: groot waterreservoir

Voor degene die minder vaak het waterreservoir wil bijvullen, is de Vertuo Plus Deluxe geschikt. Je zet met een waterreservoir van 1,8 liter 12 Gran Lungo’s, zonder het reservoir bij te vullen. Ook hier geldt dat zodra je grotere koffies zet, je sneller het waterreservoir moet bijvullen. Je verschuift het waterreservoir rondom de machine, zodat jouw Vertuo overal op het keukenblok past.

Verschillend design

Nespresso Vertuo Plus: neutraal

De Nespresso Vertuo Plus is gemaakt van kunststof en heeft een glanzende afwerking. Met het compacte formaat en draaibare waterreservoir past de machine op ieder zijn aanrecht of tafel. Het fraaie design is te verkrijgen in het wit, zwart en rood.

Nespresso Vertuo Plus Deluxe: zilveren rand

De Nespresso Vertuo Plus Deluxe is gemaakt van kunststof en metaal. Zo heeft de Deluxe chromen details en heeft de toevoer voor koffiecups een zilveren randje. De matte afwerking van de Deluxe serie maakt de koffiezetapparaten stoer. Deze serie is te verkrijgen in de kleuren titan, zwart en zilver.

Nespresso Krups versus Nespresso Magimix

Krups: rond design

Zodra je voor een Nespresso Vertuo gaat, kies je uit een Krups of een Magimix. Tussen deze 2 merken zit geen verschil op de manier van koffiezetten, alleen in het design. Je herkent de Vertuo’s van Krups aan hun ronde design. De Krups Vertuo’s zijn er in verschillende kleuren, namelijk zwart, titan, zilver en wit.

Magimix: cilinder design

Wat het onderscheid tussen de Krups en Magimix is, is dat de modellen qua uiterlijk van elkaar verschillen. De Magimix Vertuo’s hebben een cilinderachtige vorm en zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zoals rood, zwart en titan.

Conclusie

Qua koffiezetten proef jij geen verschil tussen beide Vertuo’s. Het grootste verschil zit ‘m in het design. De Nespresso Plus Deluxe heeft een luxere uitstraling met chromen details terwijl de Plus een neutralere uitstraling heeft. Daarnaast verschilt de inhoud van het waterreservoir. Zo haal je 8 Gran Lungo’s uit het volle waterreservoir van de Plus en 12 stuks uit de Plus Deluxe. De Vertuo’s van Krups hebben een rond design en die van Magimix hebben een cilinderachtige vorm.

Heb je nog feedback voor ons over deze pagina?

Optioneel

We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.

Artikel van:

Charlotte Koffiemachine specialist.

Is VertuoPlus better than Vertuo Next?

Both machines look similar, but they have significant differences. The VertuoPlus has an automatic open for pods and a rotating water tank, while the VertuoNext can brew an 18 oz carafe coffee and has Wi-Fi connectivity. My overall vote goes to the VertuoPlus because of the convenient tank and slightly better value.

Which Nespresso Vertuo is the best?

Best Overall: Nespresso Vertuo Plus The most basic machine in the Vertuo line, the Vertuo Plus can brew espresso and drip-style coffee drinks. The Vertuo Plus has a 40-ounce water reservoir that can stay behind the machine or swivel next to it, depending on the available counter space.

What is the difference between all the Nespresso Vertuo machines?

Types of Drinks The biggest distinction between Nespresso Original vs Vertuo is the style of drinks they make. If you only drink espresso or espresso-based drinks, choose an Original. Each machine offers three brew sizes: the 25 ml ristretto, the 40 ml espresso, and the 110 ml lungo.

What is difference between VertuoPlus?

The biggest difference between VertuoPlus and VertuoPlus Deluxe is the capacity available. The VertuoPlus has a 40-ounce capacity, while the Deluxe model holds 60 ounces. The machines function about the same and offer similar features otherwise.